Sex tips för att förbättra din affärssäkerhet

Affärssäkerhet är något som är viktigare än någonsin eftersom det kan vara så lätt för företag att bli offer för attacker både i den fysiska världen men även i den virtuella världen. Med detta sagt finns det verkligen saker du kan göra för att säkerställa att verksamheten, dina anställda och kunder är skyddade. Här är sex tips för att förbättra din affärssäkerhet.

Träna din personal

Din personal är på din arbetsplats och ansvarar för att allt fungerar som vanligt. De hjälper till att få in projekt och arbete som översätts till vinst, och utan dem skulle du förmodligen inte ha något företag alls. Med detta sagt har de dock ansvaret för att se till att verksamheten hålls säker både på kontoret och online. Det är viktigt att utbilda din personal med rätt kunskap om hur du skyddar byggnaden och surfar säkert på internet. Det är värt att införa en introduktionsdag om du inte redan har den på plats. Detta kan vara en möjlighet där du lär nya anställda om byggnadens drift, hur man kommer in och ut på ett säkert sätt samt använder alla relevanta områden på ett säkert sätt.

För onlinevärlden blir det här lite mer komplicerat. Säkerheten för ditt företag hotas dagligen, och det är viktigt att hålla all personal uppdaterad om hur man surfar på nätet på ett säkert sätt och för att hålla kundens data såväl som företagens skydd mot skada. Du bör erbjuda din personal regelbundna sessioner där de kan lära sig mer om hur du kan vara säker online så att de kan förhindra nätfiskeattacker eller virus från att infiltrera företagets servrar.

Var försiktig när du migrerar data

Migrering av data kan vara en skrämmande process, särskilt om du har fattat beslutet att flytta från dina servrar till en molnbaserad tjänst. Det är viktigt att allt görs ordentligt och att allt överensstämmer med de olika regler som de styrande organen inför när det gäller kunddata. Se till att du använder rätt tjänsteleverantör för detta för vilken migreringstjänst du behöver. Det kan vara ungefär som aws migrationstjänster som du kan behöva som ett exempel. Att välja rätt företag gör detta är viktigt, så se till att göra mycket forskning.

Strimla alla fysiska, konfidentiella filer

Konfidentiella filer måste vara konfidentiella, men det kan vara svårt på en arbetsplats där både anställda och gäster strövar i byggnaden. Saker som finns kvar på skrivaren eller kanske från ett annat möte kan innehålla viktig information som du inte vill få ut. Det är dock väldigt enkelt att detta händer, och det kan sätta ditt företag i en sårbar position. Det är en bra idé att varje våning eller avdelning har en tilldelad dokumentförstörare. Detta kan vara användbart för att snabbt kunna kassera filerna själva. Du kan också använda en tjänst som kan samla in papper som är helt eller strimlat så att det kan kasseras ordentligt, vanligtvis genom förbränning. Det är ett bra sätt att se till att dina konfidentiella uppgifter förstörs effektivt och att ingen kommer att få tag på det på något sätt. Kryptera dina digitala filer Digitala filer är precis som fysiska. De är öppna för samma faror om du inte är försiktig och det är därför viktigt att kryptera dem förr snarare än senare. Se till att du använder rätt teknik och programvara för att kryptera alla filer som kan vara konfidentiella eller åtminstone innehåller data som du inte vill att delas utöver ett antal personer. Detta kan vara till hjälp för både onlinevärlden men också för ditt kontor. Du vet aldrig vem som kan gå förbi, och så mycket du vill lita på dina anställda finns det säkert tidigare exempel på företag som har förrådts av dem som arbetat för dem tidigare. Se till att dina filer är säkra genom att använda kryptering och även krypterade enheter som USB för att överföra dokument till dessa lagringsenheter.

Se alltid efter att uppgradera din cybersäkerhet

Cybersäkerhet, som nämnts kort ovan, går alltid framåt. Det är viktigt som företag att din IT-support och tjänster alltid vill förbättra ditt företags säkerhet. Om du inte har det här stödet på plats kan du riskera ditt företag just nu. Titta på sårbarheterna i dina IT-tjänster och var du kan behöva fokusera din uppmärksamhet. Hackare blir mer skickliga i sina ansträngningar, och det är därför viktigt att du gör samma sak genom att stärka ditt säkerhetsförsvar. Det finns många tjänster du kan lägga ut också, och det är därför värt att titta på detta som ett alternativ.

Utför kontroller för eventuella sårbarheter

Din byggnad är ett utrymme som kan vara sårbart, oavsett om det är fönster på bottenvåningen som är lättillgängliga för ingången till ytterdörren där personalen går igenom säkerhet. Din byggledare bör ha en process på plats där de letar runt i byggnaden efter tecken på sårbarhet där någon kan komma in om de försöker det. Det innebär att du kontrollerar dörrar och fönster men också tittar på hur säkerheten kan förbättras. Precis som din online-säkerhet finns det alltid något du kan göra för att skydda din personal och dina tillhörigheter på arbetsplatsen också. Regelbundna byggnadskontroller visar din personal att du gör allt du kan göra för att säkerställa att de är säkra när de kommer till arbetsplatsen. Att förbättra ditt företags säkerhet är definitivt viktigt, och dessa ändringar som du gör i ditt företag kan verkligen hjälpa dig att vara skyddad i alla aspekter. Titta på vad som kan förbättras, oavsett om det är fysiska byggkontroller för att uppgradera din cybersäkerhetspraxis och utbilda personal. Allt ovanstående kan vara till hjälp så var aktiv i dina försök att göra arbetsplatsen till en säker och säker plats både online och utanför den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *