Hur får jag min fru att vilja ha sex med mig? Del 1

Många män upplever att deras fru eller flickvän tappar sexuellt intresse för dem efter att de varit tillsammans ett tag. Vad beror detta på? Och vad kan män göra för att förändra detta?

Det är ett välkänt faktum att både män och kvinnor upplever som mest attraktion och sexlust i början av ett förhållande, men att det avtar med tiden. Det många inte talar om är att det avtar mycket snabbare för kvinnor (detta tas upp i boken ”mating in captivity” av den kvinnliga forskaren Esther Perel). Detta beror främst på två anledningar, varav den första är biologisk.

Biologisk lust

När vi möter en ny partner vi attraheras av utsöndras kraftiga hormoner (hos både män och kvinnor) som förstärker vår sexuella aptit. Alla som varit i ett längre förhållande känner igen detta, hur man längtar efter sex varje gång man ses, vilket ofta leder till sex flera gånger i veckan, ibland flera gånger om dagen. Men hormonstormarna som ligger bakom detta börjar avta redan efter några veckor och är nästan helt borta efter ett halvår.

Psykologisk lust

Men de biologiska orsakerna till sexlust är inte allt, det finns även psykologiska aspekter av detta. I början handlar det om nyfikenhet på sin nya partner, att utforska hennes kropp, och för män är själva erövringen en viktig komponent i sig självt. För kvinnor handlar det mycket om mystiken, att lära sig mer om honom, att få ta del av hans värld och domineras av den.

Det går inte att förhandla om begär

Den viktigaste insikten om sexuellt begär hos kvinnor som de flesta män inte verkar förstå, är att den inte är förhandlingsbar. Antingen känner hon lust, eller så gör hon det inte. Många män försöker övertala sina kvinnor med logiska argument om varför de borde känna sexuell lust, vilket för mig till nästa insikt.

Kvinnor tänder inte på samma saker som män

När män ser en attraktiv kvinna (eller ibland bara en kvinnlig kroppsdel) aktiveras de delar av hans hjärna som används för problemlösning (hans hjärna försöker lösa ett problem relaterat till reproduktion). Kvinnor tänder på män beroende av kontext, personlighet (dominans), social status och så vidare.

Givetvis kan en kvinna tända på att en man har breda axlar eller stora biceps, men inte avskilt ifrån personen i sig. Läs även ”råd till män som skickar dickpics” för hänvisningar till studier om detta.

Män kommunicerar direkt, kvinnor kommunicerar indirekt

Kvinnor tycker inte om att behöva förklara vad dom vill ha, och dom tycker inte heller om att få det förklarat för sig. Detta är särskilt viktigt vad gäller sex. Kvinnors ideala samlag är när mannen bara vet vad som tillfredställer henne utan att behöva fråga, Samma sak gäller begär.

Om du försöker kommunicera att du är sexuellt erfaren genom att berätta för henne på första dejten hur många du legat med, blir hon avtänd. Om hon däremot får höra det via omvägar, kan det vara väldigt upphetsande för henne.

Kvinnors sexuella strategier

Män har i första hand sex för att vi njuter av det, kvinnor har sex av flera olika skäl, varav njutning bara är en av många anledningar. Detta avhandlas på djupet i boken ”Why women have sex” av författaren Cindy M. Meston. Kvinnor kan ha sex för att få en tjänst, för att bli sams, för bekräftelse och så vidare. Men den kanske viktigaste sexuella strategin för kvinnor kan sammanfattas i ”Alpha Fux – Beta Bux” (se terminologi) och min artikel om vad som utmärker en alfa. Läs även min artikel om ”kvinnors sexuella strategier”.

Kvinnor väljer ofta sina partners utifrån deras egna förutsättningar och ålder. Yngre kvinnor mellan 18-25 (kvinnors mest fertila ålder) väljer oftare män som de finner attraktiva, en alfa (bra gener). När kvinnor närmat sig väggen (när deras fertilitet avtar) runt 30, fokuserar de mer på att hitta en man som är en bra försörjare, bra förälder och som är lojal (med en mindre chans att de lämnar dem för en yngre vackrare kvinna), med andra ord en beta.

Ser din kvinna dig som alfa eller beta?

Den kanske viktigaste frågan för att avgöra hur din kvinna ser på dig är om hon lät dig vänta på sex när ni började dejta. Om hon såg dig som en alfa försökte hon troligtvis ha sex med dig så snabbt som möjligt. När en kvinna möter en alfa hon är attraherad av tar det biologiska behovet att bli befruktad av en man med bra gener över. När en kvinna utvärderar en man för ett längre förhållande, som en potentiell försörjare och far till sina barn, låter hon honom vänta för att försäkra sig om att han är ute efter mer än sex (med en alfa bryr hon sig inte).

Ibland säger kvinnor något i stil med ”när jag var yngre var jag lite galen och hade en massa sex med oseriösa män, men nu är jag redo för ett stabilt förhållande med en seriös man”. Detta betyder egentligen ”när jag var yngre och snyggare försökte jag ha sex med så många läckra män som möjligt, men nu när mitt utseende falnar och min fertilitet minskar är det dags att hitta en man som bara vill ta hand om mig och mina eventuella barn från mina vilda ungdomsår på karusellen”.

Hur kvinnor förhåller sig sexuellt till en alfa eller en beta i ett längre förhållande

När kvinnor har sex med en alfa i ett förhållande handlar det om rent sexuellt begär, hon tar initiativ till sex, ställer upp på vad han vill när han vill. När en kvinna har sex med en beta i ett förhållande handlar det mest om underhållssex, det vill säga hon släpper till för sin desperata man lite då och då för att slippa tjat om sex. Det säger sig självt att en kvinna kommer ha mer och bättre sex med en alfa än en beta. Det är även en större chans att hon kommer vara otrogen mot en beta ifall hon får chansen att ha sex med en alfa.

Ett annat säkert test för att ta reda på om din kvinna ser dig som en alfa eller en beta, är att ta reda på vad hon ställer upp på i sängen. Om hon är redo att pröva analsex, låter dig komma i hennes mun och så vidare, fast hon inte gillar detta, kan du vara säker på att hon värderar dig som en alfa. Tror du att din flickvän skulle tveka för en Brad Pitt eller Johnny Depp?

Varför vill just din flickvän/fru inte längre ha sex med dig?

Som jag skrev i inledningen är det naturligt att sexlusten minskar för båda parter efter några månader in i förhållandet. Men om din flickvän inte vill ha sex med dig mer än någon gång i veckan, kan det vara värt att utvärdera förhållandet. Om din kvinna uppfattade dig som en beta redan i början av förhållandet är det inte konstigt att hon ger dig lite och tråkigt sex. Men om hon uppfattade dig som en alfa i början av förhållandet, men ändå ”tappat lusten”, kan det bero på att du tappat din frame eftersom du inte är en naturlig alfa (se min artikel om frame).

Oavsett om din fru/flickvän inte vill ha sex med dig för att hon uppfattade dig som en beta redan från början, eller för att du förlorat din frame och inte längre uppfattas som en alfa, är de rekommenderade åtgärderna desamma. Men innan vi går in på vad du kan göra för att rädda ert sexliv vill jag ta upp vad du absolut inte ska göra.

Vad du absolut inte ska göra

Dåliga lösningar för att väcka attraktion hos sin partner kan delas upp i två kategorier, den första kategorin är vad många (främst beta och niceguys) gör instinktivt när deras kvinna inte vill ligga med dom. Och den andra är vad samhället och blåpillrade ”experter” säger att du ska göra.

Passivt aggressivt beteende: många män (framförallt Niceguys) bestraffar sin kvinna för att hon inte vill ligga med honom, genom att agera passivt aggressivt. Han går runt och surar utan att berätta varför. Vägrar hjälpa till hemma och så vidare. Detta är ett väldigt kvinnligt beteende och kommer definitivt inte öka din kvinnas attraktion för dig, snarare tvärtom.

Skuldbelägga henne: en del män försöker få sina kvinnor att ligga med dom genom att försöka ge dom skuldkänslor för deras låga sexdrift. Genom att säga saker som ”efter allt jag gjort för dig vill du ändå inte ge mig vad jag vill ha. Genom detta beteende befäster du hennes bild av dig som en hjälpsam beta, vars värde utgår från vad du kan ge henne, istället för att vara ett föremål för hennes begär.

Tjata om sex: detta är ett av de värsta beteenden en man kan ägna sig åt för att få sex. Om det är något kvinnor finner avtändande så är det needyness. Kvinnor vill ha män som har många alternativ och som utstrålar överflöd. Jag säger inte att du aldrig ska ta initiativ till sex, men det är inget du ska behöva göra särskilt ofta. Om du visat att du vill ha sex med din kvinna, och hon ändå avvisar dig under en längre tid, har det inget att göra med brist på visat intresse.

Försöka övertyga henne med logiska argument: som jag förklarade tidigare kommunicerar kvinnor främst indirekt. Att försöka övertyga en kvinna om varför hon borde ha sex med dig genom ”logiska argument” upplevs avtändande. Till exempel ”du borde vilja ha sex med mig eftersom vi brukade ha mycket sex i början av vårt förhållande” eller ”du borde vilja ha sex med mig eftersom jag har en så bra personlighet”. Det är som att försöka förklara för en total främling varför hon borde bli förälskad i dig.

Förhandla: en annan korkad och förolämpande strategi är att försöka förhandla om sex. Om jag hjälper till att städa kanske vi kan ha sex efteråt? Återigen bekräftar du för din kvinna att sex med dig är en uppoffring, dessutom degraderar du din kvinna till en prostituerad som har sex med dig för att få något.

Råd från sexspalterna

Den andra kategorin av dåliga strategier för att få sex med din kvinna, kommer ofta från sexspalter i kvällsblaskor som Expressen och från kvinnor med ett bittert hat mot män.

Sexterapi: många kommer med rådet att du borde ta med din partner till en så kallad sexterapeut. Dessa terapeuter är ofta kvinnor som utgår från ett politiskt korrekt narrativ av ”vad kvinnor borde vilja ha sexuellt” det vill säga jämställdhet. Kvinnor vill gärna bli behandlade som jämlikar på sin arbetsplats eller när de umgås med vänner, men inte i sängkammaren. Om du dessutom överlåter din kvinnas sexlust till en tredje part kommunicerar du till henne att du inte vet vad du gör.

Planera för sex: detta är det vanligaste mest korkade råd som ofta ges till gifta par, planera ert sexliv. Har du någonsin sett en romantisk eller erotisk film (inte porr) som börjar med att en man och kvinna planerar detaljerat för hur, var och när dom ska ha sex? På samma sätt ni planerar för en semester? Nej, för det är inte upphetsande, varken för mannen eller kvinnan.

Överösa henne med gåvor och tjänster: detta råd faller under samma kategori som förhandling. i framförallt äldre böcker som ”Kvinnor är från mars” som utgår från en tid när kvinnor oftast inte hade någon egen inkomst. Får män rådet att uppvakta sin fru med gåvor, blommor och choklad. Men precis som i förhandlingar om sex sänker detta ditt värde och nedgraderar din kvinna till samma status som ett fnask.

Kommunicera mera: ja du måste kommunicera med din kvinna för att väcka hennes lust, men inte genom att diskutera sex med henne över en kopp kaffe. Som jag redan nämnt flera gånger, kommunicerar kvinnor sina känslor och begär indirekt. Ja du måste kommunicera den bild av dig som din kvinna tänder på, men inte genom att förklara att du försöker förändra dig för hennes skull, då framstår du bara som desperat och oärlig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *