Efter kollektivavtalet – Foodora lanserar budrobot

Framtidens matbud testkörs just nu i Stockholm.

En stor del av snacket kring 5G har handlat om en förutspådd framtid där allt från brödrostar till toaletter är uppkopplade – ”the internet of things” tidevarv är snart här. Ett första exempel på hur det kan komma att se ut i 5G-framtiden är Foodoras nya leveransrobot Doora som testkörs i dagarna.

Roboten Doora kan genom att vara uppkopplad mot Tele2:s 5G-nät uppfatta sin omvärld, kommunicera information i realtid och på så sätt skapa ett situationsanpassade hemleveranser. Den ska kunna ta sig upp för trottoarkanter men kunden måste själv komma ner till porten för att hämta sin mat eftersom den inte är något vidare i trappor.

Doora hör till ett pilottest av denna typ av automatiska leveranser och kör bara mat från restaurangen Riche till närliggande adresser på Östermalm i Stockholm. Det är nog lika bra för Doora att inte bege sg ut på längre resor eftersom topphastigheten för budroboten ligger på sex kilometer i timmen.

Konceptet med budrobotar är redan etablerat i bland annat USA och Kina men Doora är den första av sin sort i Sverige. Det bästa med Doora är dock att Foodora inte ens behöver betala roboten minimum-lön eller erbjuda vettiga anställningsvillkor.

4 reaktioner på ”Efter kollektivavtalet – Foodora lanserar budrobot

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *