Fyra egenskaper som utmärker en alfahanne – och hur du kan uppnå dem

Det finns många saker som utmärker en genuin alfahanne (se terminologi) från kroppsspråk till hans sätt att tala och hans prioriteringar. Här listar jag några av de viktigaste och mest attraktiva dragen.

Innan vi går vidare vill jag säga att det går inte att fejka sig till detta. Och även om du skulle lyckas med det, skulle det vara kontraproduktivt eftersom du förr eller senare skulle bli avslöjad som en bluff.

Men med kännedom om vad som utmärker en alfa kan du med hårt arbete, erfarenhet och rätt mindset arbeta dig till att uppvisa dessa egenskaper. Med det sagt ska jag även lägga till att jag själv inte är en naturlig alfa, alla dessa egenskaper är sådant jag själv arbetar på. Men utifrån böcker och vänskap med naturliga alfa-män har jag kommit fram till dessa slutsatser.

En alfahanne signalerar överflöd

När en kvinna går på en dejt med en alfahanne märker hon snabbt av att han är en man av överflöd med kvinnor. Detta innebär inte nödvändigtvis att han har ett harem av älskarinnor, men däremot att även om han vill ha henne så behöver han egentligen henne inte, och han skulle lätt kunna få en annan kvinna av bra kvalitet.

Detta kan hon lista ut genom hans utseende, om han ser väldigt bra ut är troligtvis många andra kvinnor intresserade av honom. Hon kan se det genom hans sätt att tala och föra sig. Det visar på att han är erfaren med andra kvinnor och därför inte nervös.

När han söker ett jobb visar han att han vill ha jobbet men samtidigt att han är långtifrån desperat och att han är en man med många karriärmöjligheter. Motsatsen till att vara en man med överflöd är att vara en man som uppvisar desperation och Needyness.

Han gör allt för att inte förlora sin flickvän, eftersom han skulle ha svårt att hitta en ny kvinna. Han tar skit på jobbet eftersom han inte kan hitta något annat arbete. Han umgås med ”vänner” som utnyttjar honom, för han har inga andra vänner. Att signalera överflöd är inre detsamma som att skryta. En alfa visar det genom sina prioriteringar, hans sätt att vara och fatta beslut.

Hur: du behöver inte ha ett överflöd av kvinnor eller pengar för att signalera överflöd i ditt sätt att vara. Men du måste vara förvissad om att du kan förvärva dessa saker ifall du behöver det. Ända sättet att förvissa dig om det är genom erfarenhet. Träffa många kvinnor och lär dig spelet, skaffa en värdefull kompetens eller utbildning, så att du kan signalera överflöd när du söker jobb eller träffar kvinnor.

En alfa vet vad han vill

Pröva att fråga män du känner, som inte verkar vara några riktiga alfahannar, vad dom vill ha ut av livet. Troligtvis kommer dom tänka efter ett tag och därefter svara att de inte vet. Eller mumla några abstrakta idéer om att de vill tjäna mycket pengar eller få en vacker kvinna att gifta sig med.

I filmen fightclub som är den ultimata filmen om ett radikalt alfa-mindset (se ”fightclub ett manligt manifest”). När Tyler Durden kör som en galning i sin bil med några anhängare i baksätet, för att illustrera en poäng för filmens huvudperson. Frågar han sina två anhängare ”vad vill ni göra innan ni dör?” varpå de svarar blixtsnabbt ”måla ett mästerverk” och ”bygga ett hus”.

Om du inte vet vad du vill ha är det extremt osannolikt att du kommer att få det. En alfa vet exakt vad han vill ha, och mer än så, han vet hur han ska gå tillväga för att få det. Detta ser man också när de är med kvinnor. En beta på en dejt gör allt för att inte visa att han är intresserad av sex med den han träffar, för att han är rädd att skrämma bort henne. Han pratar istället om tråkiga saker som vädret eller sitt jobb. Han vågar inte röra vid henne utan hennes tillåtelse, och han ljuger till dejten om att han i första hand letar efter sin stora kärlek.

En alfa däremot han signalerar tidigt i dejten att han har ett sexuellt intresse av kvinnan (om han har det). Han behöver inte säga rakt ut att han vill det, men om hon frågar tvekar han inte. Men han visar det inte på ett desperat sätt, se tidigare punkten om att signalera överflöd.

Hur: enda sättet att komma fram till vad du verkligen vill är att pröva många saker du tycker om. Gör en lista på saker du tycker om att göra som kan bidra med värde för andra; påbörja en utbildning, starta en firma, sök ett jobb. Om det inte var rätt väg för dig kommer du snart att märka det. Läs boken The Values Factor av John DeMartini, för att lära dig mer om hur du hittar ditt syfte och hur du kan göra det till en karriär. Samma sak med kvinnor, det är svårt att veta vilken typ av kvinna du vill ha innan du träffat flera olika kvinnor.

En alfa vet sitt värde

En alfa signalerar mästerskap (se mästerskap den fjärde dygden), återigen han ljuger eller överdriver inte. Men han vet vad han är bra på och är därför medveten om sitt värde vilket gör honom självsäker. Om en alfa befinner sig i en löneförhandling med sin chef, är han fullständigt medveten om vad han tillför firman eller företaget, i jämförelse med sina kollegor. Därför kan han självsäkert begära en lön han själv räknat ut och redovisa för chefen varför det motsvarar värdet av hans arbete. Och om han inte får det han vill ha, har han inget problem med att lugnt och trevligt tacka för sig. Därefter söker han sig till en annan arbetsplats där han är bättre uppskattad.

Alfan är givetvis även medveten om sina begränsningar, det ingår i att veta vad han vill ha och hur han ska uppnå det. Om han blir tillfrågad om att utföra en uppgift som inte är en del av hans expertis kan han svara att det inte är i hans intresse, och att han hellre överlåter det till någon annan. Eller att han är förvissad (om han är det) om att han kan lära sig det han behöver, för att kunna utföra den uppgiften.

Samma principer gäller i ett förhållande. En alfa vet vad han tillför till en relation och kan därför avgöra om hans kvinna visar honom tillräckligt med uppskattning eller motprestation för detta. Om hon inte gör det, hämnas han inte genom ett passivt aggressivt beteende (som att gå runt och sura eller genom att sabotera för henne). Han förklarar lugnt för henne vad han vill ha ut av förhållandet, och om hon inte vill eller kan erbjuda det går han vidare utan att vara bitter. För han vet vad han vill ha, han vet vad han är värd, och han har ett överflöd av möjligheter.

Hur: för att kunna förmedla värde, måste du ha eller kunna något av värde, 10 000 timmars regeln är en bra vägvisare. läs även Mastery av Robert Green. Desto mer saker du kan, desto mer värde har du att förmedla. För att veta ditt värde i relationer måste du ta med många saker i beräkningen, din ålder, inkomst, utseende, hälsa med mera. Men också dina egna önskemål och personliga gränser.

Alfan uppvisar frame och integritet

Att uppvisa frame (se terminologi) är ett vanligt begrepp inom Manosfären. Det handlar om att inte tumma på de egenskaper jag beskrivit, när en alfa möter utmaningar. När en man blir förälskad i en kvinna kan det leda till att han blir rädd för att förlora henne, då blir han klängig. Han börjar visa henne överdrivet med uppskattning, och i värsta fall säger han till henne ”jag kan inte leva utan dig”.

Det är dödsstöten för en relation, det får henne att tappa attraktion för dig och du har underminerat dig själv. Ingen kvinna vill ha en man som är beroende av henne och sätter henne på en piedestal, och han mår inte bra av det heller.

En annan del av frame, är att inte tumma på sina principer. Om dina polare vill att du ska dricka öl med dom, men du arbetar på att bygga en vältränad kropp, kommer inte du göra avsteg från dina mål för att tillfredsställa andra. Det handlar om din integritet. Men det viktigaste med att upprätthålla frame är att inte ta skit.

En vän som är en typisk alfa, berättade om en dejt med en vacker ung kvinna; under vårt samtal satt hon mesta tiden och fingrade på mobilen istället för att se mig i ögonen. Då frågade jag henne ”tråkar jag ut dig?” hon svarade ”nej absolut inte, jag är bara nervös” då svarade han ”jag har viktigare saker för mig, om du inte är intresserad av vad jag har att säga” hon la undan mobilen och bad om ursäkt.

Den här kvinnan glodde inte på mobilen för att hon var nervös, det var ett shit-test (se terminologi) för att pröva honom, och se ifall han hade stake nog att säga ifrån. Tack vare att han gjorde det och upprätthöll frame, fick han senare ut vad han ville av interaktionen. Det är inte bara kvinnor som testar dig. I skolan kan det vara andra elever, på ditt jobb dina kollegor eller din chef och så vidare.

Men ingen kan vara James Bond hela tiden, ibland tappar vi fattningen. Men då är det viktigt att förstå vad frame innebär och återvända till det så fort som möjligt.

Hur: en bra början är att lära dig säga nej. Lär dig att säga nej till vänner som bara drar ned dig och är negativa. Säg nej till jobb som du inte tjänar något på i längden. Säg nej till kvinnor som inte uppskattar dig eller försöker utnyttja dig. Ordet integritet betyder att vara hel, det handlar om vem du är, summan av din personlighet, dina drömmar, färdigheter och erfarenheter.

När du lär känna dig själv lär du dig även att känna dina gränser. Tony Robbins tar upp detta i sin bok Unlimited Power som jag starkt rekommenderar för alla män.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *