Relationer

Det hÀr med samboavtal

Publicerad

Samarbete med Enklaavtal.se

 

Tjena!

Hoppas du har en grym semester! Det har jag 😉

Jag hÀnger för tillfÀllet i Marbella! VÀdret hÀr Àr riktigt hÀrligt för dem som gillar hetta! Det blir mycket sol och bad med trevliga middagar sent pÄ kvÀllarna. Jag Àr lite sugen pÄ att köpa nÄgot eget hÀr. Kanske att min flickvÀn och jag köper nÄgot tillsammans. PÄ tal om att köpa boende tillsammans sÄ tÀnkte jag gÄ in lite pÄ det hÀr med samboavtal.

Enklaavtal.se Àr en guide gÀllande att skriva avtal i olika livssituationer. Min far lÀrde mig vid tidig Älder hur viktigt det Àr att fÄ saker i print och signade. Just nÀr det kommer till pengar sÄ Àr mÀnniskor inte alls pÄlitliga eller enkla att ha att göra med. Det Àr lÀtt att tÀnka att ens partner aldrig skulle kunna göra en illa pÄ ett ekonomiskt plan men nÀr hjÀrtan blir krossade sÄ Àr det inte helt sÀkert att man tÀnker sÄ pass klart och förnuftigt som man hade gjort annars. DÀrav Àr det sÄ skönt att ha saker och ting avtalat innan situationen och brÄket uppstÄr genom ett samboavtal. Detta behöver sÄklart inte bara gÀlla samboavtal utan det gÀller Àven Àktenskapsförord och testamenten. Enklaavtal.se guidar er gÀllande alla typer av avtal.

GĂ„r vi in lite pĂ„ det hĂ€r med Ă€ktenskapsförord sĂ„ vet jag genom mĂ„nga vĂ€nner jag pratat med att det Ă€r en vĂ€ldigt kĂ€nslig frĂ„ga. Man vill inte verka girig, snĂ„l eller missunnsam gentemot sin partner. Men samtidigt sĂ„ vill man ocksĂ„ kĂ€nna sig trygg och inte bli utnyttjad pĂ„ nĂ„got sĂ€tt i slutĂ€ndan. Jag har en vĂ€n som skrivit Ă€ktenskapsförord med sin fru som endast gĂ€ller fram tills dess att de vart gifta i 5 Ă„r. Det tycker jag Ă€r en vĂ€ldigt bra deal. Älskar du inte nĂ„gon pĂ„ riktigt sĂ„ blir det ju vĂ€ldigt tufft att stĂ„ ut i över 5 Ă„r 😉 SkĂ€mt Ă„sido. Jag tycker att det Ă€r ett bra sĂ€tt att göra situationen bekvĂ€m för bĂ„da parter. Skulle det vara frun som tjĂ€nar mindre eller som gĂ„r in med en mindre del sĂ„ kan hon dĂ„ kĂ€nna sig trygg med att det efter ett lĂ€ngre Ă€ktenskap kommer att delas rĂ€ttvist. Medan mannen i det fallet kan kĂ€nna sig trygg i att Ă€ktenskapet inleds pĂ„ sjysta villkor.

Hursomhelst för att komma till en slutsats gÀllande detta sÄ tror jag helt klart att vi alla mÄr bÀst av att ha avtal pÄ saker Àven om avtalen i slutÀndan inte behövdes vilket vi alla hoppas pÄ!

Trevlig kvÀll!

Puss och kram Magnus

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.