Nytt boende? Flytta utan stress

Samarbete med Grabbarna Flytt

Hur härlig är inte känslan av att slå till på en riktigt härlig ny lägenhet? Pirret man känner i kroppen av spänning och nervositet inför flytten. Dock kan en flytt vara både tidskrävande och stökig! Oavsett vart du ska flytta om det är som i mitt senaste fall, till en lägenhet, eller om du kanske köpt en villa. Så finns det hjälp och tips som gör det hela mycket enklare.

Ta det lugnt!

När det är dags att packa inför en flytt så är det lite som att packa inför semestern. Skillnaden i detta fall är att det är mycket roligare att packa upp grejerna! Det allra jobbigaste och som säkert är en väckarklocka för flera är att man plötsligt inser hur mycket skit man samlat på sig under åren. Mitt tips är att när du ändå är igång, se till att rensa! Fundera över om alla dessa saker verkligen är saker du har användning för? Jag brukar ha inställningen att om jag inte använt en sak på minst ett år. Då ska den bort! Passa på att skänka till välgörenhet om du har möjlighet! Det finns massor av sidor på facebook tex där någon gärna kommer hem till dig för att hämta sakerna. När det kommer till att packa upp alla saker så brukar det vara favoritprylarna som är roliga att packa upp, men sedan blir man lätt stressad när det börjar bli mycket och stökigt. Därav mitt råd att ta det lugnt! Glöm inte att du ska ha tid att städa också.

 

Undvik flyttkaos

1, Genom att sortera

Nästa tips när du ändå är igång och rensar är att börja sortera! För att underlätta både packning och när sakerna ska upp så är sortering grymt! Ett bra tips att gå från rum till rum och markera lådorna med vardagsrum, sovrum, kök och så vidare. Vill du verkligen ha koll på vad som ligger i lådorna kan man också numera dem och skriva en lista t.ex. kök 1 – stora tallrikar, skålar, glas osv. När du sedan kommer till din nya lägenhet är det så mycket enklare att packa upp och hitta grejerna, så att du inte måste sitta på golvet och äta ur en pizzakartong i flera dagar. ( Dock låter det ju inte helt fel med pizza )

 

Packa kläderna i resväskor

Istället för att köpa extra flyttkartonger och ha massor av väskor att flytta på, slå två flugor i en smäll. Ett tips är att packa saker när de hänger PÅ sina galgar, alltså ta inte av plagget från galgen. Galgar är en mardröm att packa för de tar så mycket plats, kan du packa dem med dina kläder är det bara att hänga upp direkt när du har kommit till ditt nya hem.

 

Använd IKEA påsar

Ikea påsar kan vara en flyttares bästa vän, de är perfekta för saker som inte är så tunga, men som tar mycket plats. Tänk skor, täcken och kuddar samt ytterkläder. Detta är saker som är krångliga att packa in en låda, och oftast behöver man flera lådor för att det ska få plats. De är mycket enklare att flytta i en IKEA kasse. Troligen har du redan några IKEA påsar som ligger någonstans – använd dem.

 

Tänk på att packa på rätt sätt

Packa inte för tungt, sängkläder och handdukar blir din bästa vän. Ett fel många gör är att de packar flyttlådorna för tungt. Det är enkelt hänt när man börjar packa, att alla böcker, eller alla tallrikar åker ner i samma låda. Tänk på att du ska kunna bära dem (och helst ska botten inte rasa ut).

Börja med att packa tunga saker i botten och lägg sedan en handduk eller ett lakan som avdelare, fyll sedan på med andra lättare saker.

 

 

Kom ihåg att du ska kunna leva utan de saker du packat ned

Ett vanligt problem som uppstår är att man börjar packa saker som är lätta att komma över såsom kök, badrum och sina kläder. Det är dock inte kul sen när man inser att man inte kan äta för att allt ligger nerpackat i en låda och du inte vet vilken. Lägg undan lite kläder som du kan ha dagarna som leder upp till flytten, likadant med tallrikar och bestick. (glöm inte ett par slitna jeans till flytten)

 

 

Så ser du till att din flyttdag blir riktigt bra!

1. Det tar alltid längre tid än vad man tror. Så lägg på några extra timmar i planeringen.

2. Man kommer behöva göra fler turer än vad man hade räknat med. Så se till att lägga till ett par extra rundor i planeringen.

3. Det är jobbigt att flytta så se till att utnämna någon som är ansvarig för att fixa pizza och något att dricka så ni orkar hela dagen.

4. Känns tipsen ovan tunga och du vill ta en genväg? Anlita en flyttfirma!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *