Truckutbildning – En nödvändig utbildning för alla som använder truck i arbete

Samarbete med Yrkesförarcentrum

Kör du truck i arbetet eller vill du kunna göra det i framtiden? Då är en truckutbildning något för dig. Även om det endast är något du ska göra vid några få tillfällen så krävs utbildning. Självklart behöver du även utbildning om du ska göra detta som heltidssyssla.

För att få köra truck måste man ha fyllt 18 år och ha utbildningsintyg för truckförare, så kallat ”truckkort”.

När du börjar arbeta med truckkörning så kombineras det oftast med andra arbetsuppgifter. Det skulle kunna handla om lagerarbete eller att du behöver köra andra typer av fordon. Något som också kommer att krävas av dig är att du kan ta hand om service och underhåll av trucken.

Har du inte redan gått en truckutbildning i gymnasiet så finns det som tur är andra vägar att gå! Det förekommer att man får utbilda sig till truckförare på arbetsplatsen. Men en fördel om du är arbetssökande är såklart om du redan har truckkortet. Man blir då mer attraktiv på arbetsmarknaden. Har du också ett vanligt B-körkort så är det en stor fördel!

Funderar du på om du skulle passa som truckförare så kan jag också tipsa om att personliga egenskaper en truckförare bör ha är god fysik och bra koordinationsförmåga!

Är du nyfiken på vart du kan hitta jobb som truckförare? Truckförare kan vara anställda på åkeriföretag, lastbilscentraler i industrier, lagerterminaler eller inom handeln. Många butiker har behov av truckförare på deras lager. Eller varför inte i en galleria? Där är det många butiker som har lager i närheten av varandra och som behöver hjälp med inkommande leveranser med pallar av varor. Andra arbetsplatser kan också vara hamnar, sågverk eller godsterminaler.

På yrkesförarcentrum finns utbildningar för alla som vill arbeta med någon typ av föraryrke. In och kika på deras hemsida så ska du se att du säkert hittar något roligt och intressant att gå! Utbildning kan man aldrig få nog av om du frågar mig!

Hälsningar Mange

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *