Hjälp med arbetssökande

Samarbete med karriärkonsulten

 

Någon gång har vi alla varit där, i stadiet i livet där man antingen känner att jobbet man är på suger, eller så kanske man blivit uppsagt av någon tråkig anledning.. Det kan också vara så att man aldrig haft ett arbete innan eller ett arbete inom det man utbildat sig till och därför behöver ge sig ut på arbetsmarknaden. Första gången man skriver ett CV och ett personligt brev så är det verkligen inte enkelt! Jag minns själv när det var dags att börja söka jobb när jag precis gått ut skolan. Jag hade turen nu att ha haft en lärare som gjort en övning för oss i klassen där vi i grupp skulle skriva det perfekta CV’t till en tjänst. Detta var extremt bra träning och vi fick i klassen välja ut vilket CV som skulle bli det vinnande. Mitt CV som jag skrev blev det vinnande och det var mig en hel del skinn på näsan om inte annat när det väl var dags att bölja skriva på mitt eget CV. Jag förstod då redan innan lite vad det var man faktiskt söker hos en arbetssökande.

Arbetsmarknaden idag är tuff och det gäller verkligen att visa framfötterna, visa vilka ens bästa egenskaper är! Men det räcker inte där. Utan du ska ju också passa in i gruppen av människor som det är tänk att du ska arbeta med. Efter att ha läst vad jag precis skrivit så förstår jag verkligen att man kan få ont i magen bara av att tänka på allt detta. Speciellt om man är nyinflyttad i en ny stad eller ett nytt land. Det finns många saker som kan göra den här situationen väldigt svår och stressig att vara i. Det jag då vill rekommendera dig som läser till. Är att inte vara rädd för att ta emot hjälp från de som kan och vet vad du bör göra för att faktiskt komma ut på arbetsmarknaden.

Karriärkonsulten leder nu ett projekt tillsammans med arbetsförmedlingen som heter rusta och matcha som går ut på att man coachar arbetssökande och hjälper dem med potentiella matchningar på arbeten. Hur bra som helst!

 

Lycka till!

/M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *