Så blir du bäst på att ragga i baren

Trött på att aldrig få napp på krogen? Det kan bero på att du använder fel teknik. Sopa dina trötta raggningsrepliker åt sidan och låt mig lära dig hur du blir bäst på att flörta – och får folk att bli mer intresserade av dig.

Få saker är så plågsamt för egot som att bli ratad vid ett raggningsförsök – och de flesta har varit med om det. Men faktum är att det är mycket lättare att bemästra flörtandes konst än vad du tror. Lägg alla sliskiga, inlärda raggningsrepliker åt sidan och låt kroppsspråket göra jobbet.

Att undermedvetet börja kommunicera att vi tycker att någon är het ökar chanserna avsevärt för att det ska hända något, mer än om vi skulle uttala det medvetet.

Nedan följer de bästa raggningsknepen

1. Signalera att du är intresserad med blicken

Nej, det handlar inte om att frenetiskt blinka med ena ögat från andra sidan bardisken utan om mycket mer subtila signaler än så.

När vi pratar med någon som står mittemot oss rör sig vår blick i en triangel mellan deras ögon och näsa, men blir vi attraherade av någon tenderar våra ögon att vandra mot ansiktets attraktivaste del – munnen. Beteendet är omedvetet och knappt synbart, men vi kan använda det för väcka känslor hos den andra.

Du kan medvetet använda signalerna för att visa att du är intresserad. Om du med flit börjar titta lite grann på munnen på den du pratar med så kommer den personens hjärna att registrera att det börjar hetta till lite mellan er.

Genom att ta till det här knepet märker du snabbt om personen är med på tåget och du slipper dessutom utsätta dig för en jobbig situation om personen inte skulle vara intresserad.

Det fina är att eftersom den andra reagerar omedvetet på dina signaler behöver den inte medvetet ta ställning till ditt närmande, men du kommer få ett svar. Om personen är intresserad av dig kommer han eller hon med största sannolikhet ta ett kliv närmare, börja titta på din mun eller vända sig mer mot dig. Och om personen inte är sugen kommer han eller hon antagligen ta ett steg tillbaka.

2. Väck förälskelse med stadig ögonkontakt

Men oroa dig inte.  Det sistnämnda brukar inte vara ett problem. Förutom att vi människor undermedvetet tycker om personer som tycker om oss kan också långvarig ögonkontakt trigga kemikalier som skapar förälskelsekänslor.

När vi tar ögonkontakt under en längre tid så utlöses adrenalin och oxytocin, som är förknippat med förälskelsetillståndet, i kroppen.

För att kicka i gång den här kemiska processen krävs dock att ögonkontakt under en stund – ungefär 30 sekunder. Det här betyder dock inte att du ska nagla fast den andra personen med blicken om han eller hon börjar flacka med blicken. Att stirra på den andra med uppspärrade ögon blir lätt obehagligt!

Men om ögonkontakten er emellan består under den här kritiska halva minuten är du inte den enda om är intresserad.

 

3. Ha ett öppet kroppsspråk – och öppna upp den andra

Du kan göra mycket med blicken, men det är inte allt som spelar roll. Du kanske själv har tänkt på att vad någon säger kan tolkas olika beroende på hur personen står eller håller armarna eller att det är obekvämt att prata med någon som står med armarna korslagda och stampar med foten i golvet.

Ta en titt på ditt eget kroppsspråk. Om du vill skapa en fin kontakt mellan dig och den du är intresserad av är det viktigt att du bjuder in med kroppen. Stå med din framsida vänd mot personen du pratar med och se till att gestikulera öppet med armarna eller ha dem ut med sidorna – inte korslagda.

Sårbarhet och attraktion är väldigt tätt sammanlänkat för oss människor, bisarrt nog, och framsidan av vår kropp är vår sårbaraste del.

Om det ska slå gnistor är det bra att du försöker få med den andra personen på tåget.

Du vill att den andra personen ska öppna upp sitt kroppsspråk också. Om personen håller armarna i kors kan du be personen att hålla i något, till exempel din drink.

En annan metod är att spegla den andras kroppsspråk.

När vi kommer överens med någon börjar vi undermedvetet att ta efter deras mimik och rörelser. Genom att försiktigt härma den andras kroppsspråk medan ni pratar skapar du en känsla av samhörighet. Efter ett tag kan du prova att göra en rörelse och se om den andra personen ta efter dig.

Då vet du att ni har fått fin kontakt. Det är dags att gå vidare med att bygga upp sexuell spänning.

 

4. Peka ut dina attraktivaste kroppsdelar

Du kanske har tänkt på det, att personer som är inbegripna i ett flörtigt samtal med varandra också har en tendens att stå på ett sådant sätt att deras händer pekar mot bröst, skrev eller armmusklerna? Det kan vara en slump, men oftast handlar det om att de undermedvetet pekar ut sina attraktivaste kroppsliga attribut.

Vi använder gärna händerna för att peka ut delar hos oss själva eftersom blickarna dras dit vi pekar. Det är en gest som med flit kan användas för att påminna den andra om att här finns något som de borde tycka är attraktivt.

Så, sätt händerna lite snyggt i byxlinningen, peka mot brösten, sätt en hand på höften, smek dina muskler eller lägg ett tankfullt finger mot läpparna – den andra personens blick kommer med största sannolikhet att dras dit.

 

 

5. Rör den andra personen – på rätt sätt

När vi tycker om någon vill vi gärna röra vid den personen, men det är inte alltid lätt att veta hur man ska göra.

Beröringen är ett tokbra sätt att väcka attraktion och skapa en nära relation. Det man behöver göra när man träffar någon man är intresserad av är att så fort som möjligt etablera en relation där man tar i varanda. Steget mellan att stå och prata och att börja hångla kan annars blir ganska svårt att överbrygga.

Så hur rör man någon på ett sätt som inte är stelt eller rentav kränkande?

Det fina är att det finns gott om sätt att ta i andra som är ganska subtila, som inte laddade och som de inte ens tänker på. Man kan nudda någon vid underarmen samtidigt som man pekar på någonting eller när man skrattar ihop kan man röra dem vid armbågen eller axeln.

Chansen är stor att personen inte ens märker att du tar i dem, men det kommer att skapa en känsla av intimitet.

Man ska akta sig för att lägga handen för nära kroppsdelar som känns privata. Om man tar någon på låret eller överarmen kan det uppfattas illa. Så ta inte i delar som känns för intima om du inte har fått tillåtelse.

 

6. Låt aldrig målet vara att få napp

Målet med en utekväll – som ju är en klassisk arena för flört – får aldrig vara att få napp.

Det är det största felet folk gör, de går ut med inställningen att de måste hitta någon eller att en viss person måste tycka om dem. I samma sekund som det blir det viktigaste har man börjat gräva sin egen grop.

Se ett lyckat försök om en bonus till en rolig utekväll med dina vänner.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *