Vad är frame? Dominera din värld och få vad du förtjänar

Är du med på festen? Eller är du festen? Är din kvinna en medpassagerare på din resa? Eller är du en del av hennes? Är du redo att dominera världen? Eller dominerar den dig?

Vad är frame? Ett exempel; om du går till en rockkonsert är det alltid bandet som har mest frame. Du och alla andra, är där för att se på dom, inte tvärtom. De avgör publikens sinnesstämning, och de bestämmer i regel hur publiken och bandet ska interagera. Du är där för att ta del av deras värld, inte tvärtom.

När du talar med en kund

Om du träffar en kund tar kontakt och presenterar vad du har att erbjuda, kan kunden antingen ha frame över dig, eller så kan du ha frame över honom, beroende på interaktionen. Om samtalet domineras av kundens berättelse, vad han vill ha, hans krav på dig och din produkt. Och du känner dig defensiv, om du känner ett behov av att förklara eller kvalificera dig.

Då befinner du dig i hans värld, han styr samtalet, han har frame. När du tar kommandot i samtalet. Du presenterar dig själv och vad du säljer. Du berättar övertygande om varför han behöver din tjänst eller produkt. Du ställer frågor till honom som “hur mycket bättre skulle ditt liv vara om du hade min produkt?”. Om han försöker kvalificera sig för dig, då har du frame.

Ute på dejt

Frame är avgörande för interaktioner med kvinnor. Oavsett om du dejtar eller befinner dig i ett LTR (Long Term Relationship). I interaktion med andra män är det antingen en kamp om frame, eller att ni turas om att ha frame. Men kvinnor vill ha en man som har frame hela tiden. En kvinna vill ha en man som leder i konversationen, i dans, i sängen och om ni blir tillsammans- i ett förhållande.

När du går på dejt med en ny kvinna förväntar hon sig att du har planerat vad ni ska göra på dejten. Hon räknar med att du ska driva er konversation, och att du ska ta initiativet för att eskalera den sexuella spänningen. Om du inte gör det, uppfattar hon dig som svag och beta.

Du har frame när andra befinner sig i din värld

I vissa situationer är det lätt att ha frame. Om du bjuder in en massa människor du valt till en fest, är det oftast du som har frame som initiativtagare. Om du befinner dig på en nattklubb och du äger klubben, är det lättare att ha frame än om du var en gäst. Men en riktig alfa vet hur man upprätthåller frame även när han inte har bästa utgångsläget.

Hur lär man sig att upprätta frame?

Kunskap: Om du försöker upprätthålla frame i en diskussion om politik, är det lättare om du har mycket kunskap i området. Desto fler områden du har mycket kunskap om desto bättre.

Social kompetens/psykologi: om du är bra på att föra dig i sociala sammanhang. Och om du är bra på att utvärdera människor och deras behov, har du ett naturligt övertag.

Humor: få egenskaper är så effektiva som humor för att få uppmärksamhet och leda in människor i din frame. Jag pratar inte om slapstick-humor utan snarare om en subtil intelligent humor, tänk James Bond.

Demonstrera högt värde: förkortat DHV (se terminologi). Detta kan du göra genom ord eller handling beroende på kontext.

Om du befinner dig på ett utegym kommer du snabbt vinna frame om du tar 300 kg i marklyft (lättare sagt än gjort). Om du befinner dig i en konversation om sociala medier och du råkar ha träffat Mark Zuckerberg. Kan det vara värt att inflika i konversationen.

När är det viktigt med frame?

Du behöver givetvis inte fokusera på frame hela tiden. Till exempel när du tar några öl med dina barndomskompisar. Men i ett lönesamtal med din chef. I en konversation med en kvinna du vill ha sex med. Eller i din relation med kunder, är det viktigt att upprätthålla frame.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *